Switch to English Verander naar Nederlands Wechseln zu Deutsch Changer au Fran¨ais Cambiar a Espanol
0294-458 795
LodgeSelector LodgeSelector LodgeSelector

Diefstal op het werk voorkomen

Wellicht vindt het ook in uw organisatie plaats, diefstal op het werk. Bijna iedere organisatie kampt ermee. Toch kunnen we wel stellen dat de ene organisatie er gevoeliger voor is dan de andere.

Onderstaande variabelen zorgen voor een groter risico tot interne fraude.

  • Bedrijfsomvang: Bij grotere organisaties is de kans op interne fraude groter.
  • Soort activiteiten: Uit ervaring blijkt dat er in de logistieke sector meer diefstal wordt gepleegd dan in andere sectoren.
  • Soort goederen: Een handzaam, gemakkelijk te gebruiken of verkopen product wordt sneller meegenomen (gereedschap of laptops bijvoorbeeld)
  • Personeelstekorten: Het is belangrijk om bij de werving aandacht te besteden aan de personen die deel uit gaan maken van het team. Bij een personeelstekort kan het zijn dat hier minder kritisch naar wordt gekeken.

Het blijft essentieel om aandacht te blijven besteden aan het werven van uw personeel. Daarnaast is het van belang dat iedereen weet wat 'diefstal' wordt genoemd. Is een kleurenkopie voor eigen gebruik ook 'diefstal' of wordt dat gedoogd binnen uw organisatie? Iedere medewerker dient hiervan op de hoogte te zijn.

At Random Selectie

Een van de methodieken om iedereen constant bewust te laten zijn dat er aandacht wordt besteed aan interne fraude is door het inzetten van de Lodge Selector. Dit visitatie apparaat wordt geplaatst bij de personeelsuitgang. Iedereen drukt bij het verlaten van het pand op een knop. Bij een groen licht mag hij/zij het pand direct verlaten. Bij een rood licht wordt een medewerker gevisiteerd. Dat wil zeggen dat hij/zij zijn tas moet openen voor de aanwezige leidinggevende om zo te laten zien of er producten van de organisatie naar buiten worden gebracht.

Voorkom diefstal op het werk

De Lodge Selector wordt vaak preventief ingezet in de detailhandel, bij groothandels en distributiecentra. U kunt ons altijd benaderen via 0294-458 795 om meer informatie over dit product te krijgen of om te horen of de Lodge Selector ook bij u kan worden geplaatst.