Switch to English Verander naar Nederlands Wechseln zu Deutsch Changer au Fran¨ais Cambiar a Espanol
0294-458 795
LodgeSelector LodgeSelector LodgeSelector

Visiteren middels de visitatieknop van de Lodge Selector

Bedrijven worden op grote schaal geconfronteerd met diefstal door eigen personeel. Per jaar kost dit het Nederlandse bedrijfsleven miljoenen euro’s. Het gaat hierbij om een breed scala producten en materialen dat ontvreemd wordt. Denk aan: pakken printpapier, nietmachines, perforators, laptops, printers, kleding, make-up artikelen, parfums, verzorgingsproducten en etenswaren. Teneinde dit type fraude terug te dringen kan het visiteren van medewerkers een oplossing bieden.

 

Visitatie

Visitatie is het inspecteren van de tassen van uw personeel en/of bezoekers, waarbij de inhoud wordt gecontroleerd. Het doel van een visitatie is het opsporen en voorkomen van diefstal van bedrijfseigendommen door medewerkers en bezoekers.


Richtlijnen met betrekking tot visiteren      

Het visiteren van eigen personeel en bezoekers om bedrijfseigendommen te beschermen is toegestaan. Wel dient er een reglement te zijn opgesteld. Ook kunt u ervoor kiezen om het op te nemen in de arbeidsovereenkomst. Voor bezoekers moet duidelijk worden aangegeven dat de mogelijkheid bestaat dat ze bij het verlaten van het terrein aan een visitatie worden onderworpen. Tevens is het aan te raden een duidelijk reglement en protocol op te stellen ten aanzien van bedrijfsdiefstal en visitatie van uw medewerkers.     

Visitatie van personeel of bezoekers vindt plaats op het eigen bedrijfsterrein en/of op werkplaatsen. De controle mag plaatsvinden op het moment dat de werknemer en/of de bezoeker het bedrijfspand of de werkplaats verlaat. Het visiteren dient te worden uitgevoerd door een daarvoor aangewezen persoon. Bij voorkeur wordt de controle uitgevoerd in een aparte ruimte, waar ook een derde persoon aanwezig is.

Een visitatie behoort steekproefsgewijs te worden uitgevoerd, waarbij personeelsleden ad random worden geselecteerd. Voorafgaand aan de visitatie dient altijd toestemming te worden gevraagd aan de te visiteren persoon. Tijdens de controle pakt de persoon de inhoud van zijn/haar tas(sen) zelf uit. Behalve het controleren van tassen, mag u bijvoorbeeld ook de auto of fietstassen van uw personeel inspecteren. Fouilleren van personeel is niet toegestaan.


De visitatieknop voor willekeurige selectie

De Lodge Selector is hét middel tegen interne diefstal en fraude. Het is een eenvoudig en betrouwbaar instrument waarmee uw medewerkers ad random worden geselecteerd voor een visitatie. De medewerker drukt, bij het verlaten van het bedrijfspand op de zwarte visitatieknop. Vervolgens licht er een rood of groen lampje op. In het geval van het rode licht, is de medewerker op basis van willekeur geselecteerd voor een visitatie. Bij een groen licht verlaat de medewerker het pand zonder dat zijn/haar tas wordt gecontroleerd.


Voordelen van visiteren met de visitatieknop

  • Opsporen van diefstal en fraude
  • Preventieve werking
  • Betrouwbaar instrument
  • Eenvoudig te installeren
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Middels de visitatieknop worden uw medewerkers op basis van willekeur geselecteerd voor een visitatie

Bent u geïnteresseerd in het gebruik van de Lodge Selector in uw organisatie? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan. Ook kunt u telefonisch of per e-mail contact opnemen.

Telefoon:       0294-458 795
E-mail:            info@lodgeselector.nl